Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Izveido jaunu «Jelgavas cukuru» 6

Krievu nacionālā degvīna «Samogon» ražotājs izveidojis «Jelgavas cukuru», lai ražotu cukuru, ceturtdien vēsta laikraksts «Dienas Bizness».

Kā liecina «Lursoft» informācija, uzņēmums Komercreģistrā reģistrēts Rīgā 8.aprīlī un tā vienīgais īpašnieks ir SIA «Istrenka», kam pieder 100% kapitāldaļu. Kompānijas parakstītais pamatkapitāls ir 3 000 latu, bet apmaksātais uz pusi mazāks. Par kompānijas valdes priekšsēdētāju ievēlēta Jelgavā dzīvojošā Taisija Bičkovska, kas ir «Istrenkas» kontrolpaketes īpašniece, bet valdes loceklis ir Vladimirs Bičkovskis. Datu bāzē nav minēts uzņēmuma darbības veids, taču V.Bičkovskis DB pastāstīja, ka jaunā kompānija orientēta uz cukura ražošanu.«Cukuru plānots ražot no cukurbiešu sulas, ko domājam sākotnēji importēt no Polijas. Produkts būs nevis tradicionālais cukurs, bet tā sauktās cukura galvas lielos 2 līdz 3 kilogramu smagos gabalos, ko var saskaldīt mazākos,» klāsta V.Bičkovskis. Šāds produkts esot ļoti salds un stiprs un pazīstams arī citviet pasaulē. «Jelgavas cukura» dibinātājs ir pārliecināts par sava soļa pareizību un to, ka pieprasījums pēc šāda produkta būs. Uzņēmējs ir informēts, ka līdz 2015.gadam Latvijā cukuru nedrīkst ražot, taču esot juridiskas nianses, kas patlaban tiek vētītas. V.Bičkovskis uzsver, ka neviens viņam nevar aizliegt ražot produktu no savas izejvielas: «Esmu brīvs pilsonis un gribu ražot, un neviens man to nevar aizliegt.»Jelgavā kompānija jau saņēmusi pašvaldības atļauju izveidot laboratoriju, kur tiks veikti eksperimenti un pirmo partiju ražošana nelielos apjomos, lai veiktu tirgus un pieprasījuma izpēti. Tāpat iesniegts projekts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, lai saņemtu finansējumu projekta realizēšanai.Lai piesaistītu akcionārus uzņēmumam, jau nākamnedēļ V.Bičkovskis sola sākt kapitāldaļu tirdzniecību. Šis esot viens no soļiem, ka ierobežota finansējuma apstākļos piesaistītu kapitālu, jo bankas kredītus izsniedzot nelabprāt. Līdzīgi Bičkovskis rīkojas ar samogona ražotnes kapitāldaļām, piesaistot īpašniekus.

Pievieno komentāru

Komentāri 6

Anna

Lai izdodas! Ir apnicis tas makslīgais importa cukurs!!! Nav nozīmes, lielos gabalos vai mazos, ērti vai neērti to lietot, sasmalcināsim, galvenais, ka ir dabisks, un Latvijā ražots! Un vēl viens labums, mūsu zemnieki varēs atjaunot biešu audzēšanu.

pirms 7 gadiem, 2011.04.21 10:12

samogon

Forša kompānija -Samogon- tulkojumā šumurla, būs lieli prieki sīva cienītājiem!

pirms 7 gadiem, 2011.04.14 19:14

xxx

Var tikai priecaties un apsveikt uznemigus cilvekus! Lai izdodas!!!

pirms 7 gadiem, 2011.04.14 14:13

abc

Ja produkts ir salds un stiprs un pazīstams arī citviet pasaulē, ja vēl būs izdevīgāk ir pirkt, ka dāņu cukuru, tad es piesakos pirkt.
A, kas man var aizliegt pirkt, to, ko es vēlos nopirkt?

pirms 7 gadiem, 2011.04.14 11:42

Vēsturnieks

Lieliska biznesa ideja! Kādreiz jau smalko rafinēto cukuru, kādu ražoja Jelgavas CF, nemaz nelietoja. Ne velti Tērvetes pilkskalnu vēsturiski arī dēvēja par Cukurkalnu, (pēc t.s. cukurgalvas formas). Kaut vai sāk ražot pēc 2015.gada, lai izdodas!

pirms 7 gadiem, 2011.04.14 10:47

Citas ziņas