Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Saldais bizness cīnās par izdzīvošanu

Ja kādā Latvijas viesnīcā uz spilvena atradīsiet glīti iesaiņotu šokolādes figūriņu ar iestādes logo vai restorānā līdz ar tasi kafijas jums pasniegs gabaliņu saldā kāruma, visticamāk, tas būs atceļojis no Ozolnieku novada, kur vietējo darbinieku rokām top skaistie našķi.

Šokolāde tulkojumā no grieķu valodas ir Dieva ēdiens. Senos laikos ar to mielojās tikai aristokrātiski ļaudis. Mūsdienās tā ir plaši pieejama prece ne vien svētku galdam, bet arī ikdienā, piemēram, piekožot pie tases kafijas. Ilzes un Ilmāra Eisaku ģimenes uzņēmums pirms četriem gadiem Latvijas tirgū sāka piedāvāt pie mums vēl neapgūtu jaunumu - apdrukātu šokolādi, tās izstrādājuma suvenīrus, dāvanas, reklāmas šokolādi un kārumus dažādiem svētkiem.SIA «Eisako» saimnieki Ilze un Ilmārs Eisaki savu privāto biznesu sāka attīstīt pirms desmit gadiem. Jau sākumā uzņēmēji bija iecerējuši to virzīt reklāmas lauciņa virzienā, piedāvājot uzņēmumiem dažādas prezentācijas preces.«Klientu prasības nemitīgi auga, un tirgū bija jāiepludina arvien jauni risinājumi. Uzturoties ārzemēs, redzējām interesantu lietu - viesnīcu numuriņos mūs bieži sagaidīja kāds salds pārsteigums, kas ir kā sveiciens un cieņas apliecinājums no viesnīcas, kurā cilvēks apmeties. Mums ideja iepatikās, jo Latvijā nekas tāds nebija redzēts. Tā atteicāmies no visa vecā un sākām šokolādes apdrukas biznesu, šokolādes dāvaniņu un suvenīriņu ražošanu,» stāsta uzņēmuma direktore I.Eisaka.Ozolnieku novada Ānes ciematā šokolādes ražotne darbojas ceturto sezonu. Tur rastas telpas, kas jau bija pielāgotas pārtikas ražošanai, atlika iepirkt iekārtas un pieņemt strādniekus. Tika radītas septiņas darba vietas un nokomplektēts kolektīvs. Diemžēl Ilze spiesta atzīt, ka krīze šodien skārusi arī viņu biznesu, un saimnieki bija spiesti samazināt strādājošo skaitu.«Ar darbiniekiem esmu ļoti apmierināta, cehā strādā vietējie cilvēki ar ļoti augstu atbildības izjūtu, centīgi. Par viņiem man ļoti liels prieks, jo komanda ir laba,» vērtē direktore.Cehā «Ziņas» sastop divas darbinieces, kuras gatavas mūs iepazīstināt ar savu darba lauciņu. Pārtikas tehnoloģe Vaira Freidenfelde rāda oriģinālāko pasūtījumu paraugus. Katrs saistās ar savu stāstu un notikumu, veikalos tādus nenopirkt, visi pasūtījumi ir ekskluzīvi.«Šeit ir tikai cehs, kur top produkcija, bet pirms tam klientiem jādodas uz mūsu biroju Rīgā, lai vienotos par savām vēlmēm un iespējām. To ir ārkārtīgi daudz. Vairāk ir prezentācijas pasūtījumu - dažādu formu šokolādes izstrādājumi ar apdruku (uzņēmumu nosaukumiem, logotipiem, novēlējumiem, iniciāļiem, ielūgumu tekstu, fotoattēliem un tamlīdzīgi). Mēs tos šeit ne tikai izlejam un apdrukājam, bet arī glīti iesaiņojam. Viss, ko darām, ir tīrs roku darbs, veikts ar īpašu rūpību un attieksmi,» stāsta Vaira.Vairāk par ekskluzīvo gardumu tapšanu lasiet piektdienas, 29.maija, «Zemgales Ziņās».

Pievieno komentāru

Citas ziņas