Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

“Bauskas alus” ražotnē, kur top alus kā zītars (FOTO) 2

“Bauskas alus” ražotnes celtniecība sākta 1979. gadā Mūsas upes krastā, bet 1981. gada decembrī saražota pirmā produkcija. Vispirms veikalu plauktos nonāca “’Rīgas alus”, “Martas alus” un “Senču alus”. Tiem 1982. gadā pievienojās tautā iemīļotais “Bauskas gaišais speciālais” un “Bauskas tumšais speciālais” – aldara Kārļa Zālīša roku darbs. K.Zālītis kļuva arī par pirmo alus darītavas vadītāju. 
Bet Bauskā alu cieņā tur jau kopš 16. gadsimta, kad to brūvēja pils iedzīvotāju vajadzībām un svinībām, tāpēc Bauskas pils attēls rotā “Bauskas alus” darītā miestiņa etiķeti.

“Bauskas alus” darītavā alus ražošana notiek saskaņā ar klasisko tehnoloģiju, kas garantē nemainīgu kvalitāti. “No iesala sagatavošanas līdz gatavam alum paiet 42 dienas. Reiz, ciemojoties pie kaimiņiem putnu gaļas ražotājiem “Lielzeltiņos”, uzzināju, ka pie viņiem broilers jeb gatava vista izaug ātrāk – 30–32 dienās,” stāsta SIA “Bauskas alus” valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 16. augusta “Zemgales Ziņās”

Pievieno komentāru

Komentāri 2

nu...

jau 1977. gadā, strādājot par šoferi toreizējā Bauskas SKF, vedu ķieģeļus no Sarkanā māla alus brūža celtniecībai... Nu bet tas tā, faktu precizēšana.

pirms gada, 2018.08.17 08:06

Uzņēmējdarbība