Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

8778: Darvas karote Ziemassvētku tirdziņā 3

Ziemassvētku tirdziņu Hercoga Jēkaba laukumā cenšos apmeklēt katru gadu, lai papriecātos par tirgotāju sarūpēto un ar kādu nelielu pirkumu iepriecinātu mājiniekus. Šogad sals stipri knieba degunā, bet tomēr nolēmu tirdziņu apmeklēt.

Cenas manam maciņam ne tās piemērotākās, taču pavisam tukšā arī palikt negribēju. Visu apstaigāju un beidzot nolēmu nopirkt kādu žāvētu zivtiņu. Tāda manta bija divās vietās. Pie Ragaciema zivju telts pircēju vairāk, bet es izvēlējos otru, kas bija gandrīz blakus estrādītei, kur tobrīd ņipri dziedāja meitenes.Žāvētas reņģes te maksāja 1,90 latus, taču pēc skata skaisti zeltainas, un tās tekoši pirka tādas pašas pensionāres kā es. Nopirku un priecīga devos mājās. Īss bija mans prieks. Kad mājās izņēmu pirkumu no somas un gribēju to uzlikt uz trauka, virtuvi piepildīja nepatīkama smaka. Bojātas.Domāju, varbūt maldos, iedošu vienu savam kaķim. Kaķis mums speciālists, neko bojātu neēd, bet reņģes viņam ļoti garšo. Nekā, kaķis paoda, noskurināja kāju un ar redzamu nepatiku novērsās. Tad nu es domāju, kā tai dūšīgajai pārdevējai, viņas tur bija divas, sirdsapziņa ļāva tirgot tik daudz veciem cilvēkiem bojātu mantu par godu Ziemassvētkiem.

Pievieno komentāru

Komentāri 3

Marta345

Vācijā tika veikts salīdzinošs pētījums - kam iznāk dargāki pirkumi un pakalpojumi. Un iznāk ka veciem ļaudīm - jo tiem vieglāk ko ieskaidrot, vieglāk pierunāt dargāku preci pirkt, kā arī tie tā pirkumu nepārbauda - un tirgotāji to izmanto. Ja reiz tā ir Vācijā , tad kur nu pie mus - vēl sliktāk. Vienkārši vajag pirkumu uzreiz paost, vajag uzmanīgi sekot vai svarus nepietur, vai pareizi ceku izsit, naudu izdod...Un visus šmaukļus uzreiz saviem paziņām nostastīt, interneta sarakstit...
Bet negus iesaku pasiem nopirkt dzivus un uztaisit. Nav gruti. Norive glotas ar rupjo sali, apcep uz sausas pannas, saliek cepespanna -visskaistak stikla , pārlej ar stipru melno teju + garsvielas - pasaute cepeskrasni kadu stundu 175 grados, pievieno izskidinatu zelantinu, tad atdzese, noslogo ar skiviti, liek ledusskapi. Nakosaja diena - super.Labus var nopirkt Rigas centraltirgu. Ja shodien nopirks, uztaisis uz Ziemassvetkiem bus tieshi laika.

pirms 8 gadiem, 2009.12.22 12:45

Tontons

Ragaciema zivju pārdevēja uz manu jautājumu, vai nēģi līdz Ziemassvētku vakaram izturēs, mirkli padomāja un teica: ziniet, labāk jau nepērciet, četras dienas svaigi cepti nēģi var neizturēt.

Tā ka ir pārdevēji, kuriem gods un savas šiltes uzturēšana ir augstāka par naudu. Paldies!

pirms 8 gadiem, 2009.12.21 14:57

jolis

Tas tiešām ir nekrietni, un pat cilvēkam sāpīgi, ka ir šādi ļaudis, kas tirgo vecu pārtiku un uzcepoties uz nabaga cilvēka pēdējām naudiņām. Tas pats vērojams arī veikalos, un tirgū, cik reiz nav bijis tā, ka no zemnieka pirktie dārzeņi,gaļa ir vienkārši neēdami/a. Nožēlojami tas ir.

pirms 8 gadiem, 2009.12.21 13:32

Citas ziņas