Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Gardi deserti bez cukura

Silto vasaru aiz loga strauji nomainījis vēss, lietains rudens un, sākoties drēgnajam laikam, arvien biežāk gribas sevi palutināt ar tasi karstas tējas vai kādu saldu kārumu.  Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā receptes gardiem un veselīgiem mājās gatavotiem desertiem bez pievienota cukura.

Ātri pagatavojamie šokolādes mafini būs lielisks papildinājums rīta kafijai vai omulīgai pēcpusdienas pasēdēšanai draugu lokā, bet ķirbju creme-brûlée, iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja. To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams.  Izdosies!

Šokolādes mafini ar grieķu jogurtu

Gatavošanas laiks: 25-30 minūtes

Sastāvdaļas

2 olas

125 g kviešu miltu

60 g kakao

1 tējk. cepamā pulvera

½ tējk. sāls

2 ēdamk. augu eļļas

150 g grieķu jogurta

150 g nelielos gabaliņos sadalītas tumšās šokolādes (70% kakao)

1 tējk. vaniļas esences

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

Lielā bļodā sajauc olas, jogurtu un eļļu.

Pievieno masai pārējās sastāvdaļas un beigās pieliek klāt smalki salauztu, sagrieztu vai sarīvētu tumšo šokolādi.

Iegūto mīklu kārtīgi samaisa, pilda mafinu formās un cep aptuveni 12 minūtes.

Ķirbju creme-brûlée

Gatavošanas laiks: (35 -40 minūtes+2 stundas ledusskapī)

Sastāvdaļas  

4 olas dzeltenumi

350 g saldā krējuma

120 g ķirbju biezeņa (vislabāk no muskata vai riekstu ķirbja)

1 tējk. kanēļa,

šķipsniņa muskatrieksta

*1 ēdamk. medus (var nepievienot)

Pagatavošana

Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts un pēc tam sablendē.
Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).

Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu un medu (medus pievienošana nav obligāta - kanēlis un ķirbis jau dos dabīgu saldumu).

Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu.

Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.

Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.

Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Bauda!

Foto: publicitātes

 

Pievieno komentāru

Dzīvesstils