Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ķiploku zupa imunitātes stiprināšanai

Ķiploku zupa ir garšīgs, veselīgs un diētisks ēdiens, turklāt tai piemīt daudzas antibiotiķu īpašības. Zupas pagatavošana ir vienkārša, un tā var noderēt saaukstēšanās sezonā.

Sastāvdaļas
1/2 tases sasmalcinātu ķiploku

6 tases vistas buljona

1 ēdamkarote sviesta

Sāls un pipari pēc garšas

2 olas (pēc vēlēšanās)

Dārzeņi (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana
Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pēc tam līdz zeltainai krāsai apcep ķiplokus. Uz vidējas uguns sakarsē vistas buljonu, pievieno ķiploku. Samazina uguni līdz minimumam un sautē vairākas stundas, neilgi pirms vārīšanas beigām pievienojot dārzeņus. Pievieno sāli un piparus.

Ķiploku aromāts, tik ilgi vārot, nedaudz mainās, tāpēc rezultāts būs labāks, ja pievieno garšvielas.


Avots: “Fithacker”

Pievieno komentāru

Dzīvesstils