Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Gurķīši, marinēti bez sterilizācijas. Interesanta recepte 3

Laba ideja, kā pagatavot marinētus gurķīšus, ja sen zināmās receptes jau apnikušas. Noteikti izmēģini, kamēr raža vēl pa rokai!

Sastāvdaļas 3 l burkai
Svaigi gurķi – cik satilpst burkā
3 diļļu ziedkopas
5 daiviņas ķiploka
1 mārrutka lapa
5 upeņu lapas
Mazs gabaliņš asā pipara
10 melno piparu graudiņi
Marināde
90 g cukura
70 g sāls
3 ēdamkarotes 9% etiķa (vai 1 tējkarote 80% esences)

Pagatavošana
Gurķus pārlasa, marinēšanai izvēlas vienādus, nelielus gurķīšus.

Iemērc gurķus ūdenī uz 4-5 stundām. Pēc tam notīra ar suku, noskalo ar tīru ūdeni.

Zaļumus, ķiplokus un piparu arī nomazgā.

Sagatavo sterilas burkas ar vāciņiem.

Gurķus liek sietā un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzreiz liek vertikāli burkā pamīšus ar garšvielām un zaļumiem. Pievieno sāli un cukuru.

Pārlej ar verdošu ūdeni, apsedz ar vāku. Atstāj uz 20 minūtēm. Pa šo laiku gurķi izsildīsies, bet cukurs un sāls praktiski izkusīs.

Pārlej marinādi katliņā. Ļauj uzvārīties. Atkal pārlej gurķiem, šoreiz pievienojot arī etiķi.

Ātri aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā. Atstāj, līdz pilnībā atdzisuši.

Pievieno komentāru

Komentāri 3

smieklīgi...

vai kādam šī recepte šķiet jauna? Nezināma? Tautā to sauc marinēšana ar divreizēju uzliešanu.

pirms gada, 2018.09.20 08:48

gurķis

No senākām receptēm tāds etiķa daudzums ir uz litra burku

pirms gada, 2018.09.20 17:27

Receptes