Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

“Lāčplēša spēks” – maltīte svētku galdam 1

Godinot brīvības cīņās kritušos karavīrus, 11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Restorāns “Tex-Mex Republic” patriotiskām valsts svētku vakariņām piedāvā īpašu recepti – grilētu teļa gaļu ar grūbu risoto “Lāčplēša spēks”.


Nepieciešams:

Teļa gaļa 220 g.

Grūbas 80 g.

Burkāni 50. g.

Sīpoli 50 g.

Ķiploki 20 g.

Cietais siers 5 g.

Eļļa 30 g.

Brūklenes 50 g.

Medus mērce 10 g.

Sarkanvīns 100 g.

Škipsniņa sāls

Pipari

Timiāna zariņš

Kartupeļu ciete


Pagatavošana:

Teļa gaļai noņem plēvi, apslaka ar eļļu, apkaisa ar sāli, pipariem un liek grilēties, pabeidzot cepšanu krāsnī. Grūbas (iepriekšējā vakarā iemērktas) liek vārīties sālsūdenī. Pa to laiku burkānus un ķiplokus sakapā, apcep un sarīvē cieto sieru. No sarkanvīna, medus un brūklenēm uzvāra mērci, daļu ogu atstājot veselas.

Pēc tam gatavās grūbas samaisa ar sieru, apceptiem burkāniem un ķiplokiem un servē uz šķīvja ar gredzena palīdzību. Uzliek gatavo teļa gaļu uz servējamā šķīvja un pārlej ar sarkanvīna mērci. Savukārt sīpola gredzenus apvārta kartupeļu cietē un apcep uz pannas un uzliek uz teļa gaļas. Ēdienu dekorē ar timiāna zariņu.

Lai labi garšo!


Publicitātes foto

Pievieno komentāru

Komentāri 1

Cūkkāja

Es labāk un lētāk palaizīšos ar acīm fotoēdienā..kur nu var to atļauties-gaļa!!!

pirms 7 dienām, 2018.11.06 12:38

Receptes