Grilējiet marinētu lasi un pasniedziet kā kebabu pitas maizē ar svaigiem dārzeņiem, ķiploku jogurtu un barbekjū mērci, pievienojot citronu un karstu ingveru!
Nepieciešams
Marinētam lasim:
500 g laša
marināde (var nopirkt jau gatavu)
Piedevas
1/2 gurķa
4 redīsi
1 sarkanais sīpols
1 dl turku jogurta
1 daiviņa ķiploka
4 pitas maize
salāti
4 tējk. barbekjū mērces
1/2 kārbas “mung” zaļo pupiņu
Pagatavošana
Sagrieziet lasi gabaliņos. Marinādi un lasi sajauciet bļodā vai maisiņā. Ievietojiet ledusskapī. Uzsildiet grilu. Noskalojiet un sagrieziet gurķus, redīsus un sarkanos sīpolus plānās šķēlītēs. Bļodā samaisiet jogurtu ar saspiestu ķiploku. Nolieciet malā. Grilējiet laša gabaliņus uz apsildāma režģa vidēji tiešā karstumā. Gaidiet, līdz lasis iegūst krāsu un apgrieziet to tikai vienu reizi. Tajā pašā laikā netiešā karstumā grilējiet pitas maizi. Piepildiet pitas maizi ar gurķi, redīsiem, sarkano sīpolu un salātiem, pārlejiet barbekjū mērci. Pievienojiet rupji sagrieztus laša gabaliņus un vēl vairāk mērces. Pa virsu uzlejiet ķiploku jogurtu un zaļās pupiņas.
Avots: santamariaworld.com
Pseidopavārs
Forša recepte, tikai es nevaru atļauties nopirkt puskilo laša :( Ar šprotēm var aizvietot?
pirms 3 mēnešiem, 2018.11.26 21:37andris
Super neto kliju maize un ņem brētliņas tomātu mērcē-praktiski neatšķiras ,pārējos štruntus ņem no savas dobes, sanāks lēts bet sirdīgs buterbrods, Ar 0,5 vodku aimirsīsi gan lasi ,gan to ka nevari to atļauties.
pirms 3 mēnešiem, 2018.11.30 21:34