Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Spageti ar jūras veltēm

Vakariņās jūras veltes? Kāpēc gan ne! Piedāvājam recepti ātri pagatavojamai un gardai maltītei.

Nepieciešams:

Spageti

Saldēts jūras velšu maisījums (ideāli, protams, izmantot nesaldētus produktus, bet ātram vakariņu variantam derēs arī saldētie)

Puse no lielas paprikas

Čili pipars

Tomātu gabaliņi savā sulā

Sīpols

Divas ķiploka daiviņas

Sāls, pipari pēc garšas

Eļļa cepšanai


Pagatavošana:

Jūras veltes atlaidina. Sālsūdenī novāra spageti. Uz pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus, pievieno sagrieztu čili un papriku, brītiņu pacep. Pieliek jūras veltes, pacep, līdz iztvaiko lielais šķidrums, pievieno tomātus un ar spiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Brīdi pacep, pagaršo, vai nevajag papildināt sāli un piparus. Jāatceras, ka jūras veltes nedrīkst pārāk ilgi cept, tad tās kļūst sīkstas. Gatavo mērci iecilā nokāstos spageti. Iemaisa arī rīvētu Parmezāna sieru. Uzliek vāku un ļauj divas minūtes savilkties garšām.



Foto: no arhīva

Pievieno komentāru

Receptes