Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Tuvojas jauniešu ballīte? Pagatavo tik iecienītos “tex mex” ēdienus!

Jaunieši dzimšanas dienu svinībās un citās ballītēs labprātāk izvēlas ātri pagatavojamas uzkodas un citus ēdienus, kādi ir arī meksikāņu virtuves tā sauktie “tex mex” ēdieni. Popularitātes ziņā pirmo vietu ieņem kukurūzas čipsi ar pašu gatavotām mērcēm, kam seko tako, tortiļas un fahitas. Ar “tex mex” apzīmē Teksasas, ASV dienvidu, Meksikas ziemeļu reģiona virtuvi, un Dienvidamerikai raksturīgie dārzeņi, garšaugi, senās indiāņu ēdiena gatavošanas tradīcijas ar laiku savu vietu ieņēmušas arī Latvijas virtuvē.

“Jaunieši ballītēs lielāko vērību pievērš jautrībai, mūzikai, un bieži vien ēdienam ir otršķirīga nozīme, tomēr bez tā tāpat neiztiek. Aptaujājot jauniešus, pārliecinājāmies, ka ēst gatavošanas iemaņas lielai daļai pagaidām vēl nav vai tās ir minimālas, bet vienlaikus piektdienas atpūtas ballītē, izvēloties pagatavot pēc receptes čipsu mērcītes, tako un fahitas, viss izdevies lieliski un ātri,” stāsta AS “Santa Maria” mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

“Tex mex” ēdienu dažādība

Pirms ballītes jāizvēlas dažas viegli īstenojamas receptes un jāsagādā produkti. Turklāt meksikāņu virtuves ēdienu pagatavošanā var būt visdažādākās kombinācijas, var variēt ar produktiem, kuri labāk garšo. Nevajag satraukties, ja kādu no receptē iekļautajiem produktiem neizdodas iegādāties, bet padomāt, ar ko to aizstāt vai vispār neiekļaut ēdienā, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

““Tex mex” ēdienu gatavošanu var uzņemties ballītes rīkotājs, bet daudz jautrāk un arī izglītojošāk, ja jaunieši kopīgi sagatavo iecerētās uzkodas un ēdienus. Tā var būt mazāka vai lielāka daļa no ballītes kopējā laika, kas kopīgā draugu darbā aizritēs ātri. Turklāt daļai meksikāņu ēdienu nav nepieciešama termiska apstrāde, tādēļ tos viegli pagatavot arī ārpus mājām, piemēram, piknikā,” iesaka H.Saušs.

Pagatavot tako ir viegli, mērcītes vēl vieglāk

Jauniešu iecienīti ir kukurūzas čipsi, tiem piemērotas pašu gatavotās mērcītes. Viegli ir pagatavot tako – no vienas, divām sildītām vai viegli apceptām kukurūzas tortiļām, kas gatavotas no miltiem vai kukurūzas. Pildījumā var likt gaļu, sieru, dārzeņus, salsas mērci.

Tāpat ātri var pagatavot tortiļas, uzsildot cepeškrāsnī, uz pannas vai mikroviļņu krāsnī. Fahitu jeb uzsildītu kviešu tortiļu gatavo ar pildījumu, tajā izmantojot, piemēram, apceptus vistas filejas gabaliņus, papriku, sarkanos sīpolus, tai paredzētās garšvielas. Savukārt tako mērci var izmantot kā garnējumu visiem meksikāņu ēdieniem, kā “dip” mērci tortiļu čipsiem vai kā salātu mērci. Tāpat jauniešu spēkos noteikti ir pagatavot gvakamoli, pupiņu salsu, pupiņu mērci.

Publicitātes foto

Pievieno komentāru

Receptes