Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sildošas zupas aukstam laikam

Ārā ir ziema ar salu un sniegu. Lai šajā sezonā  ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “Elvi” aicina izmēģināt divu veselīgu sildošo zupu receptes.

Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem

Sastāvdaļas

2 ēdamkarote rapšu eļļas

1,5 l dārzeņu vai vistas buljona

240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma

2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt  arī citus dārzeņus - cukīni, brokoļus, ķirbjus)

2 ēdamkarotes karija pastas (var nepievienot)

1 smalki sakapāts sīpols

1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa

250 ml kokosriekstu piena

45 g dabīgā zemesriekstu sviesta

1 tējkarote kurkumas

1/4 tējkarote čili piparu pulvera

1/2 tējkarote sarkanās paprikas pulvera

1/2 tējkarote karija pulvera

1/4 tējkarote maltā koriandra

sāls pēc garšas

125 g rīsu nūdeļu

sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

Lielā katlā ielejiet rapšu eļļu, apcepiet tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūniniet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisiet dārzeņos karija pastu un maisot sildiet visu apmēram vienu minūti.  Pievienojiet masai turku zirņus un garšvielas, turpiniet visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.

Pievienojiet buljonu un visu vāriet uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.

Beigās pievienojiet zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl kādu minūti.

Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavojiet rīsu nūdeles

Pasniedziet, rotājot ar zaļumiem.


Tomātu un lēcu zupa ar timiānu

Sastāvdaļas

300 g melno vai sarkano lēcu

1200 ml vistas vai dārzeņu buljona

400 g kubiņos sagrieztu tomātu savā sulā

3-4 timiāna zariņi

1 smalki sakapāts sīpols

1 burkāns, sagriezts mazos kubiņos

2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes olīveļļas

sāls, melnie pipari pēc garšas

½ tējkarote malta muskatrieksta

½ tējkarote malta koriandra

Grauzdētā maize pasniegšanai

Pagatavošana

Katliņā uzkarsējiet olīveļļu, apmēram vienu minūti apcepiet tajā sīpolus, burkānus un ķiplokus.

Pielejiet buljonu, uzvāriet.

Lieciet buljonā lēcas, garšvielas un rozmarīna zariņus, vāriet līdz lēcas ir gandrīz gatavas.

Pielieciet klāt tomātus un karsējiet vēl 3-4 min līdz lēcu gatavībai.

Pasniedziet kopā ar grauzdētu maizi.

Foto: publicitātes

Pievieno komentāru

Dzīvesstils