Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Valentīna dienā pārsteidz mīļoto ar paša gatavotiem kārumiem

Gada romantiskākie svētki ir tepat aiz stūra, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs gardas idejas, kā palutināt savu mīļoto svētkos. Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko!


Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu (18 gab.)

Sastāvdaļas:

1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu pankūku maisījuma

100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu “Ekstra”

300 ml piena

100 g skābā krējuma

1 ola

60 ml eļļas

60 g sviesta

1/2 tējkarote sāls

2 tējkarotes cepamā pulvera

250 g "Krievijas" siera

200 g bekona šķēlīšu

 

Gatavošana:

Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.

Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.

Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 minutes. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 40 minūtes,  pasniedz siltus.

 

Šokolādes mafini ar zemesriekstu sviesta pildījumu (14 gab.)


Sastāvdaļas:

1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes mafinu maisījuma

200 ml auksta ūdens

100 ml eļļas

Pildījumam:

180 g krēmsiera

130 g zemesriekstu sviesta

70 g cukura

1 ola

 

Gatavošana:

Mafinu maisījumu ieber traukā, samaisa ar eļļu un aukstu ūdeni.

Pagatavo mafinu pildījumu - samaisa krēmsieru, zemesriekstu sviestu, cukuru un olu.

Papīra formiņās vispirms izlīdzina nepilnu ēdamkaroti mafinu mīklas, tad liek tējkaroti pildījuma un pēcāk formiņas piepilda ar mīklu (gandrīz pilnas).

Mafinus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 minūtes.

 

Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti (12 gab.)

Sastāvdaļas:

1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma

160 ml ūdens

110 ml eļļas

70 g skābā krējuma

1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas

Pildījumam:

100 g cukura

80 ml citrona sulas

80 g sviesta

4 olu dzeltenumi

Olbaltuma cepurītei:

2 olu baltumi

100 g pūdercukura

Gatavošana:

Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

Mīklu atpūtina 10 minūtes, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēcāk atdzesē.

Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 minūtes, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 stundas.

Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 centimetru diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.

Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs.  

Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības!

Foto: publicitātes

 

 

Pievieno komentāru

Dzīvesstils