Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

“Viedi” nav viedtālrunis, bet gudrs un citāds alus (FOTO) 10

Latvietim Līgosvētki nav iedomājami bez alus. Izrādās, ka arī mums, Jelgavā, ir sava alus darītava – “Viedi”, kas sevi dēvē par pirmo alus darītavu pilsētā. Turklāt tā nav parasta alus darītava, bet gatavo īpašu eila un lāgera tipa alu ar neierastu un spēcīgu garšu. Tiek ražoti 20 dažādi alus veidi, bet sezonāli tiek piedāvāti 11–14.
Šonedēļ blakus ražotnei ielas pusē veras vaļā alus darītavas veikaliņš, kurā tiks tirgots “Viedi” alus gan lejamā veidā, gan mucās, PET un stikla pudelēs, kā arī alus glāzes un paliktņi.
Alus darītavai “Viedi” šogad aprit četri gadi, un pirms vairāk nekā gada tā mājvietu radusi Pārlielupē, Cukura ielā. Tās īpašniekam Raimondam Zabarovskim ideja par alus darīšanu dzima pirms četriem gadiem, kad viņš uz savām kāzām vēlējās pagatavot īpašu alu. Otrs alus darītavas īpašnieks Ilgonis Grēns viņu tad iepazīstinājis ar alus mājbrūvētāju Linardu Dzērvi, kurš uzbrūvējis kāzām alu, kas visiem ļoti garšojis. 
Kad, atbildot uz jautājumu, kāpēc šādu alu nevar nopirkt veikalā, mājbrūvētājs sācis skaidrot, cik daudz visa kā ir nepieciešams, lai to varētu izdarīt, abi draugi jelgavnieki Ilgonis un Raimonds sapratuši, ka jāapvieno līdzekļi un jādibina savs uzņēmums. 
Jau minētais mājbrūvētājs Linards kļuvis par uzņēmuma alus recepšu meistaru un tehnologu. Eksperimenti ar receptēm ilgst trīs četrus mēnešus, tad darbinieki rezultātu garšo un vērtē, neiztiekot arī bez strīdiem un kašķiem. Turklāt alu nepietiek tikai uzbrūvēt, tas vēl ir arī jāpārdod. Uzņēmumā strādā septiņi darbinieki, bet ikdienā alus darītavā – četri.

Visu rakstu lasiet 20. jūnija “Zemgales Ziņās”

Foto: Eva Pričiņa

 

 

 

Pievieno komentāru

Komentāri 10

Jampāzijs no Elejas

Labs ir,dzirdēts ir,dzerts nav.Būs jānogaršo.Par litru alus dotu līdz 2.50 eur,vairāk no no.Lai jums lustīg nolīgoties.Prrrriekā.

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.23 23:54

Topošais deputāts

Pagaršosi negribēsi

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.25 20:26

Greex -> Greex

Vai pašam grūti sev kādu segvārdu izdomāt, ka jāaizņemas svešs?

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.25 13:10

Alusmīlis

S..s gan, ja par atskaites mērauklu ņem Cēsu gaišo. :D

pirms 5 mēnešiem, 2019.07.01 15:19

es

Man gan garšo. Pagaidām tik Sazobe mēģināta. Žēl, ka pie brūža āra krāns bij ciet Līgo dienā! Citādi - malači!

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.24 10:22

Dano

Man gan prieks..ka mūsējie, ka Jelgavnieki..un beidzot, kas mazliet līdzīgs Austrijas Edelvaisam...Blondais grēks dikti gards!

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.26 12:46

Alus

Mēsls ie viedi reklamētaā žļurga. Un dārga turklāt. Uds / s?/ tautas valodā sakot.Cena tai žļurgai apm 30 jevrocenti par puslitru. Un arī ar to ražotājs nopelnītu minimums 10 centus uz litru. Labu apetīti pajoļzemes dziesmusvētkiem.

pirms 5 mēnešiem, 2019.06.26 20:11

Ekonomika