Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Aicina izgaršot vietējo

Vēl tikai līdz augusta beigām akcijā «Izgaršo vietējo!» iespējams nobaudīt īpaši šai vasarai radītus ēdienus, ko piedāvā astoņi Jelgavas pilsētas un novada ēdināšanas uzņēmumi. Produkti, no kuriem pagatavoti ēdieni, iegūti no Zemgales saimniecībām un ražotājiem.

Akcijas laikā tiek piedāvāti salāti, otrie un saldie ēdieni, kā arī dzērieni, piemēram, kliju maizes podiņš ar sautētu liellopu, tomātiem un dārzeņiem, siļķes fileja ar sīpoliem, dzērvenēm un zaļumiem, kāpostu tīteņi ar ķimeņu alus mērci, sviesta kartupeļiem un svaigu salātu buķeti, rabarberu deserti, svaigu piparmētru tēja. 

Ēdienus un dzērienus iespējams nobaudīt restorānos «Hercogs», «La Tour de Marie», picorānā «Tami-Tami», bistro «Silva», krodziņā «Istaba» Jelgavā, kafejnīcās «Zemnieka cienasts» Jaunsvirlaukas pagastā un «Grantiņi» Svētes pagastā, kā arī Zaļenieku pagasta viesu namā «Pūteļkrogs».

Atpūtas kompleksa «Grantiņi» vadītāja Laura Jordāne stāsta, ka vasaras sākumā kafejnīcu apmeklēja cilvēku grupas, kas ieradās, lai nogaršotu tieši akcijas ēdienus. Ir arī tādi, kas brauc, nezinot par akciju. Pēc tam, kad viņi tiek iepazīstināti ar piedāvājumu, gardēži dodas arī uz citām kafejnīcām, lai nogaršotu turienes akcijas ēdienus. L.Jordāne novērojusi, ka «Grantiņos» pieprasītākais ēdiens ir sarkano biešu krēmzupa ar zilo sieru, rukolu un bumbieru gabaliņiem – tā viesiem garšo tik ļoti, ka tiks iekļauta ēdienkartē. Kafejnīca akcijā plāno piedalīties arī turpmāk.

Savukārt picorānā «Tami-Tami» par akcijas ēdieniem vairāk interesējas tūristi, stāsta tā vadītājs Mārtiņš Namnieks. Viņi par īpašo piedāvājumu uzzinājuši, apmeklējot Sv.Trīsvienības baznīcas torni, bet biežāk par ēdieniem izvēlas dzērienus – tostarp kokteili «Hercogs Jēkabs». Kokteiļa autors ar to pat piedalīsies bārmeņu sacensībās. 

«Tami-Tami» no vasaras piedāvājuma ēdienkartē iecerējuši saglabāt gan «Hercogu Jēkabu», gan jēra karē, par kuru izrādīta vislielākā interese.

Vēl līdz pirmdienai ikviens tiek aicināts piedalīties konkursā saistībā ar piedāvājumu «Izgaršo vietējo!». Konkurss norisinās sociālajā tīklā facebook.com, kur reizi nedēļā tiek uzdots jautājums par kādu no ēdināšanas uzņēmumiem, kas piedāvā īpašos vasaras ēdienus. Katru nedēļu divi pareizo atbilžu autori izlozes kārtībā saņem dāvanu karti no ēdināšanas uzņēmumiem.

Akciju organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar pilsētas un novada ēdināšanas uzņēmumiem. 

Foto: JRTC

Pievieno komentāru

Citas ziņas