Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Bārs «Meka» Ozolniekos – vērtība jau teju 20 gadu (FOTO) 22

Bārs «Meka» darbojas jau kopš 1996. gada, piedāvājot nobaudīt gan tradicionālus ēdienus, gan fazāna un brieža gaļu. 
Iestādes, kur paēst ārpus mājas Jelgavā un apkārtnē, droši vien tāpat kā jebkurā vietā, tiek apspriestas uz nebēdu. Visbiežāk gan izskan apgalvojums: «Ai, ko nu Jelgava – te jau nav kur paēst!» Vai tiešām ir tik traki? Ko par to domā paši krogu, ēdnīcu un kafejnīcu īpašnieki? Kas ir tie trumpji, ar kuriem viņi iekaro ēdāju sirdis un vēderus? Tā ir omulīga vide, bagātīga ēdienkarte vai iespēja pieēsties līdz ūkai? «Ziņas» turpina iegriezties zināmos un gluži jaunos ēdināšanas uzņēmumos, lai aprunātos ar saimniekiem, pavāriem, darbiniekiem un apmeklētājiem, kā arī kaut ko no piedāvājuma nobaudītu.

«Meka» Ozolniekos darbojas kopš 1996. gada, kad tas bija neliels bāriņš, bet dažus gadus vēlāk tika paplašināts līdz pašreizējam apmēram – tagad bārā var ietilpt pat 120 apmeklētāju. «Tā mēs arī sevi pozicionējam – neesam lieli, bet ietilpīgi,» atzīst krodziņa saimnieki Ivo un Dace Baranovski.

Paši viņi izsaka cerību, ka gadu laikā ēstuvei izdevies attīstīties visos ēdināšanas uzņēmumam svarīgajos aspektos. «Arī klienti liek augt līdzi laikam, jo kļūst arvien prasīgāki un izglītotāki. Kādreiz iespējas restorānos un ēdnīcās bija krietni mazākas. Piedāvājumā vienkārši cūkgaļas karbonāde un kotletes, vista, bet tagad var izvēlēties arī tītara, brieža gaļas ēdienus,» skaidro Dace. Salīdzinot ar dibināšanas laiku gandrīz pirms divdesmit gadiem, cilvēki vairāk izvēlas arī zivju ēdienus. «Toreiz jau daudz variantu no zivju ēdieniem nebija – heks un pangasija,» ar smaidu atceras Ivo.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 27.marta, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš

Pievieno komentāru

Komentāri 22

mia

Vis ārkārtīgi dārgākā vieta. Nekad tur nesperšu savu kāju.

pirms 3 gadiem, 2015.03.26 20:13

meka

Sāksi pelnīt, nāc.

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 20:03

zuzanna

Mums visiem ir paveicies ar tiesībām izvēlēties. Jelgavas apkārtnē kafejnīcu netrūkst- nepatīk Meka, ej citur. Katrai vietai ir kur piesieties, un katrai vietai ir ko paslavēt. Ja nu nepatīk nekur, tad gatavo mājās un viesus uzņem pie sevis. Mans viedoklis par Meku pārsvarā pozitīvs, tāpēc tur eju un arī citiem iesaku. Ar dubļiem apliet vietas kas nepatīk, ir tikai laika un enerģijas patērēšana, tāpēc, kur nepatika, tur vairs neeju. Arī pārējiem iesaku to pašu!!!!!

pirms 3 gadiem, 2015.04.07 09:54

lana

Ne dārgāk ka citās, līdzīgas vietas, bet garšīgi gan.

pirms 3 gadiem, 2015.03.26 20:19

Resnais

diezgan maza izvēle, ja salīdzina ar Rīgas Lido. Nav lēti divatā aiziet.

pirms 3 gadiem, 2015.03.26 21:28

Miks

Atrada arī ar ko salīdzināt, lašara.

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 09:43

Maija

Haha.. Līdz Rīgai vēl jāaizbrauc! Vai tiešām sanāk lētāk? :D Vai tas bija domāts salīdzināts ar Lido pusdienu piedāvājumu?

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 10:02

resnajam

Gribas lētāk, sēdi mājās

pirms 3 gadiem, 2015.04.07 09:56

Aivars Lembergs

Turat krunku Mekieši. Ar savām nazūdošajām vērtībām lai kāds parāda ko labāku, un tad tikai kritizē. Es savus ciemiņus pie jums vedu ar lepnumu.

pirms 3 gadiem, 2015.03.26 21:45

Ivars

Jāpiekrīt Aivaram - ir labi, turat buru, es ar savējos tk uz Meku! :)
Tai oficiantei bildēs netīra jaka - pieskatiet, lai jūsu oficiantes nav netīrules, tomēr ar klientiem strādā - higiēnas prasības jāievēro!

pirms 3 gadiem, 2015.03.26 22:24

kliente

vienveidīga ēdienkarte, bet tā jau garšīgi

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 08:40

Ēdēji

Tās saplēstās galda flīzes gan varētu nomainīt...Ēdienkarte vienveidīga.Oficiantes gan bieži mainās.Tas par labu Mekai un tās īpašniekiem neliecina.

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 10:05

vietējais

es kā vietējais varu apliecināt, ka ēdienu kvalitāte ir stipri nokritusies, esmu no ļoti daudziem Ozolnieku iedzīvotājiem dzirdējis, ka tur vairs neiet zemās kvalitātes dēļ. Arī cenas ir neatbilstoši augstas šādai kvalitātei. Daudz labāka atmosfēra, apkalpošana un ēdienu kvalitāte ir Jelgavas ģimenes restorānā Hercogs, vai jaunajā Agate Hotel restorānā, kas atrodas pavisam blakus Mekai.
Bez tam, esmu no daudziem vietējiem arī dzirdējis, ka bārmeņi krāpjas ar alkoholiskajiem dzērieniem, piem. atšķaida degvīnu ar ūdeni.
Par Mekas kvalitāti liecina arī tas, ka ļoti bieži mainās oficianti, kas nevienmēr ir pienācīgi apmācīti un motivēti.

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 12:53

arī vietējais

Diez tu neesi, kāds vietējais uzņēmējs,kas reklame savus krodzinus :-) :-) :-)

pirms 3 gadiem, 2015.03.28 22:12

es

Nav vaors tā labākā vieta kur aiziet, kvalitāte ļoti kritusies bet cenas protams ka palielinājušās,labāk ta jau aizlaist līdz Jelgavas pilsētai aizlaist, bus garsīgāk un lētāk.

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 13:42

tu

Un kur tad tajā Jelgavas pilsētā tik labi var paēst?

pirms 3 gadiem, 2015.03.28 13:13

Ozis

Man patīk - gan cenas, gan ēdiens. Nepatīk - nesmaidīgie bārmeņi un oficiantes!

pirms 3 gadiem, 2015.03.27 16:31

vietējā

Ja lēti grib -paēst tad darba laikā uz lauķenes ēdnīcu pie cukurenes. Beidziet par Meku. Ja kādam nepatīk, var tur neiet.

pirms 3 gadiem, 2015.03.29 20:48

Zebiekste

Trakākais, ka piektdienas vakaros Meka pārvēršas par Tonusu. Vienmēr kautiņi un konflikti, ka bail tuvumā radīties, ka nenosit pa ceļam. Parsvarā krievu tautības špana tusē. Pie tā ir jāpiestrādā saimniekiem, ja grib, lai arī solīdāka publika tur iet.

pirms 3 gadiem, 2015.03.30 10:34

zuze

Tu laikam esi tas, kuru tur vairs neielaiž. Saimnieki jau piestrādāja.

pirms 3 gadiem, 2015.03.31 13:46

Citas ziņas