Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Jelgavnieka kēksiņi britu karalienes dārza svētkos 3

Pavārs Sergejs Golubevs izbraukājis visu pasauli, bet tagad atgriezies dzimtajā pilsētā, lai jelgavniekiem piedāvātu svešumā noskatītus gardumus.

Pēc daudziem prombūtnes gadiem Sergejs pavisam nesen ir atgriezies dzimtajā pilsētā un teic, ka grib palikt šeit, prom vairs nebrauks. Par to, ka Sergejs meklē pastāvīgu darbu, izdzirdējis restorāna «Plate» vadītājs Eduards Beļinskis un uzaicinājis uz pārrunām. Redzēdams, ka restorāna un virtuves līmenis ir augsts, viņš nolēmis palikt. Sergejs restorānā strādā tikai mēnesi, taču ēdienkartē jau ir ieviestas jaunas uzkodas, salāti, būs arī otrie ēdieni un saldie. Uz Jelgavu viņš atvedis ēdienu receptes, kas zināmas Anglijā, Francijā, Japānā.

Dzīve aizved uz jūru
Par pavāru Sergejs strādā jau 27 gadus – darba gaitas sācis 16 gadu vecumā. Savu mūžu saistīt ar pavāra profesiju nolēmis jau 13 gadu vecumā. Pēc televīzijas pārraides, kurā tika gatavots ēdiens, Sergejs tā ieinteresējies, ka arī pašam gribējies kaut ko pamēģināt. Pirmajā reizē gan nesanācis tā, kā rādīts pa televizoru, bet gatavot iepaticies. Kopš tā laika Sergejs ik pa laikam mājās kaut ko pagatavojis un gaidījis, kad varēs sākt apgūt pavāra profesiju. 

Beidzis Jelgavas 5. vidusskolu, mācīties par pavāru Sergejs devās uz Rīgu. Pēc tam pienācis laiks iet armijā. Tā dzīvē sanācis, ka ceļš aizvedis uz jūru. Pavāra prasmes Sergejs mācījies arī jūrniecības skolā. 22 gadu vecumā puisis sācis strādāt uz kuģa par pavāru, un 14 gadu Sergejs bijis šefpavārs. 

Gatavo karalienei
Strādājot par pavāru uz kuģiem, sanācis apbraukāt visu pasauli. Tik daudz ceļojot, Sergejs redzējis daudz interesantu cilvēku un virtuvju. Piecus mēnešus nostrādājis arī Itālijā. Beigās liktenis aizvedis uz Angliju. Paziņa, kura jau kādu laiku tur strādājusi prestižā uzņēmumā, aicinājusi arī Sergeju pamēģināt. Jaunajā darbavietā bijuši apmierināti ar viņa veikumu, tāpēc Sergejs palicis Anglijā. Uzņēmumā, kas apkalpo arī Bekingemas pili, nostrādāti pēdējie astoņi gadi.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 12. septembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Agris Samcovs

Pievieno komentāru

Komentāri 3

augusto

Jāiet pagaršot :) Plate jau tāpat ir forša vietiņa!

pirms 3 gadiem, 2014.09.11 20:53

inka

Lai izdodas! Būs jāiet lūkot kas juans Platē!!!

pirms 3 gadiem, 2014.09.12 08:55

stivens apjancevs

uzkodas ir loti garsigas, ka ari parejie edieni

pirms 3 gadiem, 2014.09.13 15:19

Citas ziņas