Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Organizē ekskursiju gardēžiem “Kartupeļa ceļš Jelgavā”

Kā kartupelis 1656. gadā atceļojis uz seno Mītavu un kļuvis par iecienītu produktu latviešu ēdienkartē, sestdien, 26. augustā, pulksten 12 varēs uzzināt Jelgavas reģionālā Tūrisma centra organizētajā ekskursijā “Kartupeļa ceļš Jelgavā”. Ekskursijas laikā paredzētas kartupeļu uzkodu degustācijas, kā arī būs iespējams nogaršot Jelgavas īpašo ēdienu “Hercoga bura”, informē centra pārstāve Liene Strazdiņa.

Ekskursijas maršrutā iekļautas vietas, kas saistītas ar ēšanas tradīcijām Jelgavā, īpaši godinot kartupeli, kas pirmo reizi 1656. gadā pasniegts hercoga Jēkaba galmā kā īpašs gardums, bet mūsdienās ir neatņemams produkts latviešu ēdienreizēs. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Jelgavas pili un ielūkoties agrākajā pils virtuvē, savukārt pils ēdnīcā ekskursijas dalībnieki varēs nogaršot kādu ļoti tradicionālu kartupeļu uzkodu.

Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklēta Jelgavas Amatu vidusskola. Skolas pavāru specialitātes pasniedzējas un audzēkņi pirms vairākiem gadiem radīja Jelgavas īpašā ēdiena “Hercoga bura” recepti, kuras viena no sastāvdaļām ir kartupelis. Ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt, kā tapa šī pamatēdiena recepte un kāpēc tas ir tik īpašs, skolas degustāciju zālē to būs iespējams arī nogaršot.

Ekskursijas noslēgumā dalībnieki varēs uzzināt par šīs vasaras sezonas piedāvājumu gardēžiem “Izgaršo vietējo!”, kura laikā vairāku Jelgavas kafejnīcu un restorānu ēdienkartēs iekļauti īpaši kartupeļu ēdieni.


Publicitātes foto

Pievieno komentāru

Citas ziņas