Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ekskursijā dosies ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem

Paviesoties cūku pupu kraukšķu ražotnē, tomātu pārstrādes saimniecībā, kā arī nokļūt bišu dravā un degustēt saimniecību produkciju – tāda iespēja būs sestdien, kad Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu “Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem”, informē centra speciāliste Liene Strazdiņa. Ekskursijas sākums plānots 12.augustā, pulksten 10.

Jelgavas novadā darbojas daudz uzņēmīgu un radošu saimnieku, kas savu darbību attīstījuši ne tikai tradicionālās lauksaimniecības virzienā, bet arī īstenojuši oriģinālas idejas lauksaimniecības produkcijas pārstrādē. Ekskursijā “Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem” būs iespējams apmeklēt trīs saimniecības Jaunsvirlaukas un Vircavas pusē un degustēt to produkciju, bet pa ceļam izzināt vēsturi Staļģenes muižā un apskatīt Dzintara kapelu.

Ekskursijas laikā varēs paviesoties pie SIA “Zekants” un iepazīt neparastās uzkodas – cūku pupu kraukšķu jeb “Pupuchi” – ražošanas procesu un nogaršot šo veselīgo produktu. Pie saimnieces Ineses Jaunsvirlaukas pagasta “Jaunrasās” ekskursijas dalībnieki uzzinās, kā tiek audzēti tomāti, kā tos pārvērst gardā kečupā mājas apstākļos, un baudīs pēc saimnieces īpašās receptes uz ugunskura pagatavoto tomātu zupu. Noslēgumā, viesojoties pie “Līgas medus” saimniekiem Vircavas pusē, varēs iepazīt bišu dzīves stāstu, baudīt dzintardzelteno šī gada medu, kas ievākts tepat Jelgavas novadā, un iegādāties ziemas krājumiem svaigo medu un citus biškopības produktus.

Pievieno komentāru

Kultūra un izklaide