Šopavasar grūti klājās ķiršiem, jo daudzi bija pilnos ziedos, kad uznāca pamatīgās salnas.
Šopavasar grūti klājās ķiršiem, jo daudzi bija pilnos ziedos, kad uznāca pamatīgās salnas. Taču aizvēja vietās tomēr odziņas veidojas, un jāpapūlas izdarīt visu, lai šie aizmetnīši nenobirst. To panāk, ķiršus aplaistot ar krīta ūdeni – spainī ūdens ieber kārtīgu karoti krīta, samaisa un izlaista uz ķirsīša saknēm. Ja vēl stādāt laukā dobē salātu dēstus, tad izvēlieties ēnainu vietu un salāti būs mīksti, kā arī tik ātri neizziedēs. Gurķu dēsti labāk ieaug, ja iedobīti vispirms pielej ar ūdeni, tad ātri ieliek stādu un aizber.