Rīsu salāti japāņu gaumē.
Rīsu salāti japāņu gaumē 1 glāze rīsu, 200 g ceptas vai vārītas liellopu gaļas, 1 – 2 apelsīni. Mērcei: 1/2 glāzes treknas majonēzes, piemēram, «Provansas» vai «Brokastu», 1 ēdamkarote apelsīnu sulas, 7 ēdamkarotes ūdens, 1 ēdamkarote rīsu miltu, 1 ēdamkarote citronu sulas. Rīsus novāra irdenus un noskalo ar aukstu ūdeni. Gaļu sagriež kubiņos, apelsīnu daiviņas – gabaliņos. Mērcei ūdeni samaisa ar apelsīnu sulu, iemaisa rīsu miltus. Maisot uzvāra un uzreiz sajauc ar majonēzi. Salātu sastāvdaļas sajauc ar mērci un pārslaka ar citronu sulu.