Mērtrauka tilpums ir 100 ml. Taču metāla trauciņus var likt cepeškrāsnī, tāpēc tajā iespējams sagatavot garšīgu karsto uzkodu (žuljēnu).
Mērtrauka tilpums ir 100 ml. Taču metāla trauciņus var likt cepeškrāsnī, tāpēc tajā iespējams sagatavot garšīgu karsto uzkodu (žuljēnu). Tās pagatavošanai izmanto visu, ko vēlas, vai to, kas atrodams mājās, – sēnītes, vārītu vai ceptu gaļu, desu, šķiņķi, zivis, sīpolus. Strēmelītēs sagrieztus produktus apcep un iejauc krējuma mērcē. Tai var pievienot majonēzi vai tomātu mērci, dažādas garšvielas. Sagatavoto maisījumu liek trauciņā, pārliek ar sieru un cepeškrāsnī karsē, līdz siers izkusis. Pasniedz nekavējoties, metāla trauciņu ietinot auduma salvetē, ēd ar karotīti, piekožot grauzdētu maizi.