Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pilsētas īpašos ēdienus papildina dzēriens «Jelgavas bellini» 8

Jelgavas īpašos ēdienus – pamatēdienu «Hercoga bura» un desertu «Šarlotes skūpsts» ir papildinājis atspirdzinošs dzēriens «Jelgavas bellini». Tā recepti ir izstrādājuši restorāna «Hercogs» šefpavārs Andris Rūmītis un Arnis Bikšus. Atspirdzinošais kokteilis šonedēļ tika piedāvāts restorāna grilsezonas atklāšanas svētkos.

Dzēriena viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī gatavojot «Hercoga buru» un «Šarlotes skūpstu», informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde. A.Rūmītis stāsta, ka restorānā Jelgavas īpašie ēdieni ir kļuvuši ļoti pieprasīti un radusies doma tos papildināt ar atspirdzinošu kokteili. «Jelgavas bellini» turpmāk varēs nobaudīt restorānā «Hercogs».Jāatgādina, ka Jelgavas īpašo ēdienu «Hercoga bura» un «Šarlotes skūpsts» receptes izstrādāja Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele ar saviem audzēkņiem. Ēdieni to baudītājiem atgādina par kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi un pirmo reizi pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos tie tika piedāvāti Ledus skulptūru festivāla laikā februārī.

Pievieno komentāru

Komentāri 8

oho

A kāds sakars tam ZZS mafiozņikam rāviņam ar kokteili ???
Laikam bez otkata nevar restorānu uzturēt

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 19:46

Ārprāts

HERCOGS ir vispār miskaste. Normālu edienu nevar ne pasniegt, ne pagatavot. Bez Rāviņa un skolniekiem laikam šefpavars pats nevarētu neko.... Kas tie par ēdināšanas uzņēmumiem, kur ēdiens negaršo ne pēc kā???

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 13:17

Kokteilis

Bellini Kokteilis

Bellini kokteilis pirmo reizi sagatavoja Giuseppe Chi-priani 1948, par izstādi itāļu gleznotāja Bellini Venēcijā. Tieši šampanieti glāzē ielej sulu, tad atdzesēts šampanietis.
http://www.worldmenu.lv/cocktails/bellini_long_drink.html
vai :)
«Белли́ни» — алкогольный коктейль, изобретённый в Венеции в первой половине XX века; представляет собой смесь игристого вина (традиционно просекко) и персикового пюре, часто подаваемый на праздниках. Это — один из самых популярных коктейлей Италии. В настоящее время к персиковому пюре вместо игристого вина могут добавлять джин, водку или делать безалкогольный «Беллини».
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%28%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D1%8C%29

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 09:58

wikipedia

A Bellini is a long drink cocktail that originated in Venice. It is a mixture of sparkling wine (traditionally Prosecco) and peach purée often served at celebrations. It is one of Italy's most popular cocktails.

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 09:32

zemene

Kur dzēriena recepte? Gribu zināt kā tas garšo!

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 08:38

Arvis

Oho! Patīkams pārsteigums! Būs jānoprovē :)

pirms 6 gadiem, 2012.06.21 08:31

Vietējās ziņas