Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Bērnības dienu našķis brīvlaikam 1

Gan jau katram zināma sajūta, kad sakārojas kaut ko tādu, kā nav. Varbūt tas īpaši raksturīgi mūsdienām, kad atliek aizdoties uz veikalu un vari sevi palutināt ar jebkādu našķi. Nav vairs kā senāk, kad veikalu piedāvājumā visi iespējamie kārumi nebūt nestāvēja. Šķiet, gan “pepsim” bija cita garša, gan pirmajai zemenei (kurš varēja iedomāties, ka tās varēs nobaudīt arī ziemā!). Bija jau, protams, kārumi, kas regulāri tomēr bija nopērkami – kā tie cepumi ar brūno kakao masas podziņu virsū vai žagariņi. Vēl tagad atceros kulinārijā pie Lielupes tilta izliktos brūnos žagariņus.

Ja sagribas nobaudīt bērnības garšas, žagariņi ir īstais našķis. Turklāt ļoti labi garšo arī pie visiem iespējamajiem kārumiem pieradušajiem mūsdienu bērniem. Un vismaz līdz eļļā vārīšanas procesam attālināto mācību un mājas dzīves nogurdinātā jaunā paaudze var arī palīdzēt to pagatavošanā.

Nepieciešams

2 olas

150 g cukura

150 g skāba krējuma

500 g kviešu miltu

pustējkarote sodas

vaniļas cukurs

pūdercukurs pārkaisīšanai

neitrāla eļļa vārīšanai

Olas saputo ar cukuru, skābo krējumu samaisa ar sodu, visas sastāvdaļas samīca rullējamā mīklā. Miltus pievieno lielāko daļu, nedaudz atstājot. Atlikušo pievieno pēc vajadzības, lai mīkla labi rullējamā stingrumā. Veido žagariņus – mīklu sagriež strēmelēs, pēc tam rombos, kam pa vidu iegriež svītru, un vienu stūri izvelk cauri. Pa dažiem cep sakarsētā eļļā. Pēc tam novieto uz papīra dvieļa, lai uzsūc lieko eļļu. Padzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.



Foto: no arhīva

Pievieno komentāru

Komentāri 1

es

jāpievieno miklai 50 g šņabis vai konjaks, tad būs kraukšķīgāki...

pirms 11 dienām, 2020.06.21 13:11

Dzīvesstils