Gardas beļģu vafeles

Palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē.

Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci

Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai

Sastāvdaļas (4 porcijām)

150 g kukurūzas miltu

125 g kviešu miltu

1/2 tējkarote sodas

2 tējkarote baltvīna etiķa

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote sāls

1 ola

250 g paniņu

40 g izkausēta sviesta

1 tējkarote ķiploku pulvera

1 ēdamkarote kaltētu diļļu

Mērcei:

300 g gaileņu

2 ēdamkarote rapšu eļļas

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas

1 neliels, smalki sagriezts sīpols

sāls, melnie pipari

4 ēdamkarote krēmsiera

Kapātās dilles pasniegšanai

4 olas pasniegšanai

Pagatavošana

Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.

Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.

Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.

Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.

Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.

Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.

Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena).

Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).

Sacepiet olas.

Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.

Baudiet karstu!

 

Auzu vafeles ar ogām

Gatavošanas laiks 20 min +20 min mīklas nogatavināšanai

Sastāvdaļas (4 porcijām) 

150 g kviešu miltu

90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu

2 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote malta kanēļa

šķipsniņa sāls

1 ēdamkarote brūnā cukura

250 ml piena

2 olas

3 ēdamkarote rapšu eļļas

Mērcei:

300 g grieķu jogurta

2 ēdamkarote medus 

100 g maskarpones siera

ogas rotāšanai

Pagatavošana

Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.

Gatavojiet mērci - saputojiet jogurtu ar maskarpones sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).

Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām  un pasniedziet kopā ar mērci.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Pievieno komentāru

Dzīvesstils