Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Zemeņu laika mohito ar neatkārtojamu ogu garšu

Receptes autore Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepti, kur vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts. Turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!

Sastāvdaļas (4 glāzēm)

16-20 ripiņās sagrieztas zemenes

60 g piparmētru lapu un zariņu

~200 ml gaišā ruma

4 ēdamk. cukura

sula no 1 laima

atdzesēts gāzēts ūdens

ledus

laims rotāšanai

Pagatavošana

Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru, lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!

Foto: Viktorija Kožemjakina 

Pievieno komentāru

Dzīvesstils