2,5 kg tomātu, 1 kg ābolu, 1 kg paprikas, 1 kg burkānu, 200 g ķiploku, 1 glāze cukura, 1 glāze etiķa, 3 ēdamkarotes sāls, malti melnie pipari.
2,5 kg tomātu, 1 kg ābolu, 1 kg paprikas, 1 kg burkānu, 200 g ķiploku, 1 glāze cukura, 1 glāze etiķa, 3 ēdamkarotes sāls, malti melnie pipari. Tomātiem novelk miziņu un izmaļ caur gaļas mašīnu, Ābolus un burkānus sarīvē. Tomātus, ābolus un burkānus liek katlā un uz lēnas uguns, sargot no piedegšanas vāra apmēram stundu. Tad pievieno samaltus ķiplokus, cukuru, sāli, etiķi un piparus. Labi izmaisa un uzvāra. Pilda nelielās burciņās un glabā vēsumā.