Šādi konservētus ābolus uz redakciju atnesa kāda mūsu lasītāja, kas tos gatavo pēc Edītes tantes receptes.
Šādi konservētus ābolus uz redakciju atnesa kāda mūsu lasītāja, kas tos gatavo pēc Edītes tantes receptes. Rudens ābolus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Tad tos liek lielākā traukā un starp kārtām ber cukuru. Receptē ieteiktās attiecības: uz spaini ābolu šķēlīšu ņem 1 kg cukuru. Sagatavotos ābolus sakrata un tur vēsumā, piemēram, uz balkona, 6 – 12 stundas. Tad saspiežot pilda tīrās burkās un pārlej ar radušos sulu. Aizvāko ar metāla vāciņiem un pasterizē 80 grādu temperatūrā: trīslitru burkas 30 – 35 minūtes, litra – 20 minūtes. Ar spaini sagatavotu ābolu šķēlīšu var piepildīt divas trīslitru un vienu litra burku.