700 g liellopu gaļas, 1 l ūdens, garšsaknes, sāls, 200 g baraviku vai šampinjonu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 4 kartupeļi, 3 ēdamkarotes miltu, 1 sīpols.
700 g liellopu gaļas, 1 l ūdens, garšsaknes, sāls, 200 g baraviku vai šampinjonu, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 4 kartupeļi, 3 ēdamkarotes miltu, 1 sīpols. Gaļu nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno sāli un garšsaknes. Uz mazas liesmas izvāra buljonu. Gaļu izņem no buljona, atdala no kauliem, samaļ, pieliek sīki sakapātas sēnes, taukvielās saceptu sīpolu, olu, miltus. Verdošā buljonā liek sagrieztus kartupeļus un izvāra pusmīkstus. Tad liek nelielas frikadeles un zupu uzkarsē. Pasniedzot zupā var likt nelielas iesālītas sēnītes.