Gaļas salāti zviedru gaumē. 150 g vārītas liellopu gaļas, 2 vārīti kartupeļi, 1 marinēts gurķis, 1 skābs ābols, 100 g žāvētas siļķes filejas, 2 olīvas, eļļas etiķa mērce.
Gaļas salāti zviedru gaumē 150 g vārītas liellopu gaļas, 2 vārīti kartupeļi, 1 marinēts gurķis, 1 skābs ābols, 100 g žāvētas siļķes filejas, 2 olīvas, eļļas etiķa mērce. Salātu sastāvdaļas sagriež kubiciņos, olīvas – ripiņās. Visu pārlej ar mērci. Rīvētu kartupeļu un auzu pārslu pankūkas 2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1/2 glāzes auzu pārslu, sāls, 1/2 glāzes skāba krējuma, naža gals pārtikas sodas, taukvielas. Kartupeļu masā iemaisa auzu pārslas, sāli, skābu krājumu, sodu. Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas, cep spilgti brūnas, kraukšķīgas. Pasniedz tūlīt pēc izcepšanas.