Upeņu sula un marmelāde un «Zaķkāposti».
Upeņu sula un marmelāde No upenēm caur tvaika katlu iegūst sulu. Ogu pārpalikumus izberž caur sietu, atdalot miziņas un kātiņus. Iegūtajam biezenim pievieno cukuru attiecībā 1:1 un karsē apmēram 15 minūtes. Ja vēlas, var pievienot dažas krustnagliņas un kanēļa mizas gabaliņu, bet karsēšanas beigās – nedaudz konjaka vai balzama. Labs pildījums Ziemassvētku kūkām. «Zaķkāposti» Smalki sagriež nelielu kāpostgalviņu, pārkaisa ar sāli un saburza, līdz izdalās sula. Uz rupjās rīves sarīvē 2 burkānus un sīki sakapā 2 sīpolus. Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles un pētersīļu zaļumus. Mērcei izmanto eļļas un etiķa mērci vai skābu krējumu ar majonēzi.