Salāti ar makaroniem.
Salāti ar makaroniem 200 g vārītu makaronu (radziņi vai gliemežvāki), 1 paciņa saldētu dārzeņu asortu vai svaigu dārzeņu (zaļie zirnīši, kukurūza, saldie pipari, puravi, burkāni), 100 g liesa sutināta šķiņķa, 1/2 glāze ar paprikām pildītu olīvu. Mērcei: 1 kārba baltā jogurta «Zilonītis», 1 marinēts gurķis, 1 ēdamkarote mārrutku, maurlociņi, sāls, cukurs, pipari pēc garšas. Dārzeņus īsu brīdi vāra sālsūdenī, tad notecina un atdzesē. Šķiņķi sagriež strēmelēs, olīvas – ripiņās. Mērcei sīki sagriež marinēto gurķi un lociņus, samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas. Salātu sastāvdaļas iecilā mērcē.