Karstās sviestmaizes ar sieru angļu gaumē.
Karstās sviestmaizes ar sieru angļu gaumē 250 g siera, 50 g sviesta, 2 olu dzeltenumi, 1/2 glāze alus, 1/2 tējkarotes sarkanu maltu piparu, 1 tējkarote sinepju, grauzdiņu baltmaize. Maizes šķēles apcep no abām pusēm. Izkausē sviestu un maisot pakāpeniski pieber rīvētu sieru un pielej alu, pēc tam pieliek piparus un sinepes. Olu dzeltenumus saputo un maisot pievieno iegūtajai masai, uzkarsē. Siera masu ziež uz maizes šķēlēm. Tās uz dažām minūtēm ieliek karstā cepeškrāsnī. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem. Karstā maize ar sēnēm Konservētas vai marinētas sēnes sīki sagriež un samaisa ar rīvētu sieru un olu. Iegūto masu ziež uz graudu maizes šķēlēm un cep cepeškrāsnī, līdz maizītes virspuse zeltaina.