Kartupeļu salāti austriešu gaumē.
Kartupeļu salāti austriešu gaumē 1 kg kartupeļu, kas nav miltaini, ar mizu izvāra. Siltus noloba un sagriež ripiņās. Bļodā liek kartupeļus un pārber ar sīki sakapātiem sarkanajiem sīpoliem. (Tie nav tik sīvi kā parastie.) Pagatavo marinādi. Tai ņem 1 glāzi dārzeņu buljona, kuru pagatavo no buljona kubiņa, 1 ēdamkaroti stipru sinepju, 2 – 3 ēdamkarotes eļļas, 2 – 3 ēdamkarotes vīnetiķa, pa 1 naža galam maltu balto, melno piparu un malta muskatrieksta. Marinādi labi sajauc un pārlej sagatavotajiem kartupeļiem. Salāti būs gatavi pēc pusstundas, bet tos var ēst arī nākamajā dienā.