Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

4.vidusskolā īstenots Latvijā vēl nebijis akustiskās zāles projekts 6

Būvkompānija «Latvijas energoceltnieks» (LEC) piektdien noslēdz Jelgavas 4.vidusskolas būvniecības darbus, tādējādi mācību iestādei jaunais mācību gads sāksies ar jaunas un plašas piebūves apguvi, teikts uzņēmuma pārstāves Ilzes Gabrānes izplatītajā paziņojumā.

Tajā vērienīgākais jaunums ir pēc īpaša akustiskā projekta izbūvētā 450 kvadrātmetru zāle, kas, kā norāda LEC, no būvniecības viedokļa ir viens no sarežģītākajiem mūzikas zāles objektiem Latvijā, turklāt šāda līmeņa zāle kādā no Latvijas skolām izbūvēta pirmo reizi un akustisko iespēju dēļ tā varētu kļūt par reģiona kultūras dzīves centru.Jelgavas 4.vidusskolā tiek piedāvāta iespēja pamatskolā padziļināti apgūt mūzikas novirzienu, tādēļ LEC realizētais unikālais akustiskās zāles projekts būtiski atvieglos mācību procesu, savukārt muzikālajam skanējumam nodrošinās visām prasībām atbilstošu akustiku.«Mūzikas zāles projekts tika realizēts ciešā sadarbībā ar akustikas ekspertu. Labam skanējumam zālē ir veidotas viļņotas un skaņu absorbējošas sienas. Faktiski projekta gaitā netika izbūvēta neviena taisna siena, kas tikai pierāda sarežģīto būvniecību un nepieciešamo precizitāti. Tāpat mūzikas zālei ir trīs līmeņu skatuves paaugstinājums un pakāpju griesti. Katrai detaļai, tostarp žalūzijām, ir sava funkcionālā nozīme, lai nodrošinātu pašu galveno - kvalitatīvu akustisko skanējumu,» projektu rakturo LEC Celtniecības departamenta direktors Indulis Eglītis.Projekta īstenošanas gaitā būvkompānija LEC veica jauna, 5713 kvadrātmetru plaša trīsstāvīga korpusa būvniecību un labiekārtošanu. Tajā atrodas aktu zāle, mācību telpas, bibliotēka ar lasītavu, kā arī konferenču telpa. Jaunais korpuss ir savienots ar esošo skolas ēku. Jāatgādina, ka projekta ietvaros jau pērn oktobrī Jelgavas 4.vidusskolai tika pabeigta skolas ēdnīcas izbūve, kas tika projektēta kā vienstāvu būve, kas arhitektoniski piekļāvusies esošajai ēkai un ļāva iepriekšējo ēdnīcas zāli rekonstruēt par nelielu sporta zāli mazāko klašu skolēniem.

Pievieno komentāru

Komentāri 6

micro

Es bildē redzēju tik akustisko kolidoru - kur zāle?!

pirms 11 gadiem, 2009.08.31 10:10

sdaf

agrāk jau pie skolas bija piebūve taču to nojauca
vai nebija stulbi nojaukt un tagad celt pa jaunu!!!
debīlisms!

pirms 11 gadiem, 2009.08.29 22:19

ais

Super! Manai skolai jau sen šādu zāli vajadzēja! Lai veiksmīgs jaunais mācību gads!

pirms 11 gadiem, 2009.08.29 11:45

Verotajs

Vismaz kada laba zina, sakoties jaunajam macibu gadam, citadi tikai par to, cik, kam un ko apcerp!

pirms 11 gadiem, 2009.08.28 16:10

doma

Domāj,ka šis projekts piesaistīs skolai skolēnus!

pirms 11 gadiem, 2009.08.28 13:31

Vietējās ziņas