Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi izstrādājuši Rastrelli desertu

Jelgavas Amatu vidusskola sadarbībā ar Rundāles pils restorānu ir izstrādājusi jaunu saldēdienu – Rastrelli desertu. Šonedēļ Rundāles pilī svinīgos apstākļos parakstīts deserta garšu protokols, nododot Rastrelli deserta recepti Rundāles pils arhīvam. 

Recepti sāka veidot šā gada 7.maijā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotāji un audzēkņi kopā ar itāļu speciālistu - Komo Profesionālās izglītības centra pavāru skolotāju Fabricio Uboldi, piedaloties Rundāles pils restorāna direktorei Sanitai Millerei un restorāna pavāriem, ar mērķi izvēlēties deserta garšu un vizuālo noformējumu. Līdz oktobrim tika izstrādāta izvēlētā produkta garša un tehnoloģija, informē Jelgavas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta. Desertu varēs baudīt tikai Rundāles pilī. 

Desertu veido šokolādes gliemežnīca, kuras maigajā ābolu suflē ir guldīta tumšās šokolādes pērle. To pasniedz ar aukstu vaniļas un karstu šokolādes mērci.  

Jelgavas Amatu vidusskolai ar Rundāles pils restorānu ir sadarbojusies jau iepriekš, izstrādājot Rundāles pilij veltītu Rožu kūku. Savukārt ar Komo Profesionālās izglītības centru Amatu vidusskolai saista sadarbības līgums, kas dod iespēju skolas audzēkņiem apgūt itāļu meistaru pavārmākslas prasmes. 

Rastrelli deserts ir Rundāles restorāna veltījums pilij un tās arhitektam Bartolomeo Frančesko Rastrelli.  Rundāles pils restorāns šogad atzīmē savas darbības 20 gadu jubileju.

Pievieno komentāru

Jelgava