Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pabriks: “Gatavojoties krīzes situācijām, vajag pārtiku ar pēc iespējas garāku derīguma termiņu”

Lai iepazītos ar LLU Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes pētījumiem Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) nepieciešamās pārtikas jomā, pirmdien LLU Pārtikas Tehnoloģijas fakultātē viesojās aizsardzības ministrs Artis Pabriks un speciālisti, kas nodarbojas ar NBS apgādi. “Latvijas armijai ir nepieciešamība gan pēc ikdienas, gan pēc speciālas lauka apstākļiem domātas pārtikas. Tā vajadzīga gan mācībās, gan starptautiskajās misijās. Mums jādomā arī par valsts rezervēm krīzes situācijās. Tās jāveido gan Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošajām struktūrām, gan robežsardzei, gan arī mūsu sabiedrotajiem un civilajiem,” teica A.Pabriks.

Savukārt LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Sandra Muižniece-Brasava, kura ir arī LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja, uzsvēra, ka Latvijas karavīriem tiek veidota pēc iespējas veselīga pārtika. Turklāt ir atrasts veids, kā ilgtoši saglabāt rupjmaizi, kas sevišķi garšo latviešiem.



Foto: Gaitis Grūtups. Visu rakstu lasiet 2.jūlija “Zemgales Ziņās”   

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas