Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sacentīsies starp labākajiem

Trešdienas rītā rosīga gaisotne valdīja Jelgavas Amatu vidusskolā, pavadot audzēkņus uz konditoru konkursu, kas risināsies 14.Starptautiskās izstādes «Riga Food 2009» laikā, kā arī uz restorānu «Vincents», kur piecu Latvijas labāko pavāru skolu pārstāvji gatavos banketu Eiropas gastronomijas organizācijas «Delice» delegātiem, kurus Rīgas mērs pieņems Melgalvju namā.

«Konkursā neceram uz ļoti augstām vietām, jo tajā mūsu audzēknes sacentīsies ar kopā ar meistariem, kas jau gadiem strādājuši. Mans mērķis kā skolotājai un audzinātājai bija viens - lai Latvijā ierauga jaunos speciālistus,» stāsta Jelgavas Amatu vidusskolas maizes un miltu konditorejas izstrādājumu specialitātes pasniedzēja Gunta Briede.Viņa pārliecināta, ka 4.kursa audzēkne Dace Grēniņa un viņas asistente Daiga Lancberga izstādē «Riga Food 2009», mērojot spēkus ar septiņiem labākajiem konditoriem, spēs demonstrēt teicamu sniegumu.Topošās maizes un miltu konditorejas izstrādājumu speciālistes iespēju piedalīties konkursā sīvā konkurencē izcīnīja, vēl vasarā iesniedzot četras orģinālreceptes un fotogrāfijas, kā izskatīsies banketa kūciņas, kuras meitenēm šodien četru stundu laikā būs jāpagatavo un jāuzservē. Procesā tiks izmantotas dažādas mīklas - arī kartupeļu masa. Tāpat Dace no plastiskām masām veidos ziedu kompozīcijas un dažādas figūriņas.Savukārt izglītības iestādes topošie pavāri 3.kursa audzēkņi Rita Šebova un Valērijs Patraško (skolotāja Aina Tāluma) divu dienu laikā centīsies pārsteigt Eiropas gastronomijas organizācijas «Delice» pārstāvjus, kas galvaspilsētā pulcējušies uz starptautisku, gastronomijas jautājumiem veltītu konferenci un ceturtdien piedalīsies Rīgas mēra Nila Ušakova pieņemšanā.Trešdien jelgavnieki kopā ar vēl četru profesionālo skolu audzēkņiem restorāna «Vincents» pavāru vadībā parūpēsies par sagatavēm banketam, kurā no savas puses pasniegs novadam un rudens sezonai raksturīgus ēdienus, piemēram, cūkas pavēderi ābolu mērcē, ceptu asinsdesu, marinētu ķirbi un līdaku knēdeļus. Divas receptes vajadzēja piedāvāt pašiem. Īpaši padomāts arī par galda noformējumu, kurā Jelgavas Amatu vidusskolas komanda izmantos Zemgales lepnumu - koku.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas