Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Strods: Valstij ir jāatbalsta pamatvērtības ne tikai koncepciju izstrādē 5

Jelgavas krievu kultūras biedrības «Veče» aktivitātēm jāseko atbilstošiem dienestiem, bet pilsonim vai amatpersonai dažreiz nav publiski jāreaģē uz provokatoru akcijām, savukārt valstij ir jāatbalsta savas pamatvērtības.

Tā aģentūrai LETA skaidroja Jelgavas pilsētas Domes deputāts Jurijs Strods (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK), komentējot Jelgavas krievu kultūras biedrības «Veče» aktivitātes, izdodot un piegādājot skolām dažādas filmas un veicot citas sabiedriskās darbības.«Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, kur katram drīkst būt atšķirīgi uzskati, bet tie nedrīkst būt vērsti pret mūsu valsti un tās pamatvērtībām,» pauda Strods, piebilstot, ka, viņaprāt, šo organizāciju būtu jāuzmana atbilstošajiem dienestiem, īpaši, ja kāds veic valsti apmelojošas un šķeļošas darbības, kas spēcinātas ar finanšu līdzekļiem, kuru izcelsme, iespējams, nav no mūsu valsts.«Uzskatu, ka dažreiz nav publiski jāreaģē uz provokatoru akcijām, jo tā ceļam viņu «sasniegumus», bet, ignorējot publiski, - viņi savu nesasniegs, un citreiz samazināsies viņu aktivitātes. Valstij ir jāatbalsta savas pamatvērtības - tā, ka ne tikai izstrādā koncepcijas, bet arī veido pamatus - sākot ar sabiedrību vienojošiem pasākumiem, mācību programmām izglītības iestādēs, arī atbalstot finansiāli tās nevalstiskās organizācijas, kas stiprina valsti un latviskumu, kopj tautas tradīcijas,» uzskata Strods.Kā ziņots, Jelgavas krievu kultūras biedrība «Veče» izdevusi otro videoierakstu disku ar kara veterānu intervijām, kuru izplata ar savas mājaslapas www.svoi.lv palīdzību un kas paredzēta kā īpaša «dāvana» skolām.

Pievieno komentāru

Komentāri 5

veiko

A vuij mums vecels goņ smaržeigs.Smaržoj piec tabakas i yola.A taids cīši ņiprs uz mīleišonūs ka bais.Vusas cīma buobas maņi apskauž vīņ tōpiec ka munejīs irāda vys kabruokīs.Maņi ka plucynojūt spolvas vīņ lidoj pa geisu.Vot to mužiks,na taidi kas steņ i pyuš i nikō navar.Mekļeita eistūs veirīšus na taidus slabakus.

pirms 8 gadiem, 2012.05.22 14:49

bonusiņš

"Lasītajai", kas interesējas par vēsturi kā tādu, šisd būs īsts atradums - ir arī tādas veterānu atmiņas starp tiem veterāniem, kas ir godīgi, atklāti un drosmīgi un nesacer pasakas:

Война все спишет, «Знамя» № 2, 2005.
«Да, это было пять месяцев назад, когда войска наши в Восточной Пруссии настигли эвакуирующееся из Гольдапа, Инстербурга и других оставляемых немецкой армией городов гражданское население. На повозках и машинах, пешком старики, женщины, дети, большие патриархальные семьи медленно по всем дорогам и магистралям страны уходили на запад.
Наши танкисты, пехотинцы, артиллеристы, связисты нагнали их, чтобы освободить путь, посбрасывали в кюветы на обочинах шоссе их повозки с мебелью, саквояжами, чемоданами, лошадьми, оттеснили в сторону стариков и детей и, позабыв о долге и чести и об отступающих без боя немецких подразделениях, тысячами набросились на женщин и девочек.
Женщины, матери и их дочери, лежат справа и слева вдоль шоссе, и перед каждой стоит гогочущая армада мужиков со спущенными штанами.
Обливающихся кровью и теряющих сознание оттаскивают в сторону, бросающихся на помощь им детей расстреливают. Гогот, рычание, смех, крики и стоны. А их командиры, их майоры и полковники стоят на шоссе, кто посмеивается, а кто и дирижирует — нет, скорее, регулирует. Это чтобы все их солдаты без исключения поучаствовали. Нет, не круговая порука, и вовсе не месть проклятым оккупантам — этот адский смертельный групповой секс.
Вседозволенность, безнаказанность, обезличенность и жестокая логика обезумевшей толпы. Потрясенный, я сидел в кабине полуторки, шофер мой Демидов стоял в очереди, а мне мерещился Карфаген Флобера, и я понимал, что война далеко не все спишет. А полковник, тот, что только что дирижировал, не выдерживает и сам занимает очередь, а майор отстреливает свидетелей, бьющихся в истерике детей и стариков»
(--)
До горизонта между гор тряпья, перевернутых повозок трупы женщин, стариков, детей. Шоссе освобождается для движения. Темнеет. Слева и справа немецкие фольварки. Получаем команду расположиться на ночлег. Это часть штаба нашей армии: командующий артиллерии, ПВО, политотдел. Мне и моему взводу управления достается фольварк в двух километрах от шоссе. Во всех комнатах трупы детей, стариков и изнасилованных и застреленных женщин. Мы так устали, что, не обращая на них внимания, ложимся на пол между ними и засыпаем.
(--) Озарение приходит внезапно. Это не игра и не самоутверждение, это совсем из других измерений, это покаяние. Как заноза, сидит это внутри не только меня, а всего моего поколения, но, вероятно, и всего человечества. Это частный случай, фрагмент преступного века, и с этим, как с раскулачиванием тридцатых годов, как с Гулагом, как с гибелью десятков миллионов безвинных людей, как с оккупацией в 1939 году Польши — нельзя достойно жить, без этого покаяния нельзя достойно уйти из жизни. Я был командиром взвода, меня тошнило, смотрел как бы со стороны, но мои солдаты стояли в этих жутких преступных очередях, смеялись, когда надо было сгорать от стыда, и по существу совершали преступления против человечества.
Полковник-регулировщик? Достаточно было одной команды? Но ведь по этому же шоссе проезжал на своем виллисе и командующий Третьим Белорусским фронтом генерал армии Черняховский. Видел, видел он все это, заходил в дома, где на постелях лежали женщины с бутылками? Достаточно было одной команды? Так на ком же было больше вины: на солдате из шеренги, на майоре-регулировщике, на смеющихся полковниках и генералах, на наблюдающем мне, на всех тех, кто говорил, что “война все спишет”?

pirms 8 gadiem, 2012.05.20 23:23

to Lasītāja

Netērē laiku teātrim! Uz tādām spekulācijām mūsdienās vairs neuzķeras. :DDD Gana daudz spama cilvēkiem pieredzi vairojis...

pirms 8 gadiem, 2012.05.20 23:18

Hirurgs

Kad Strodam galvā būs vismaz viena pelēkā šūna, tad viņš varēs gudri spriedelēt. Ekonomikas ministrs neizdevies ...

pirms 8 gadiem, 2012.05.20 22:03

Lasītāja

Par tādu interneta portālu nemaz iepriekš nezināju. Tur ir daudz vērtīgas vēsturiskas kinohronikas, ko citreiz pat meklēdams nesameklēsi. Tiem, kas interesējas par vēsturi kā tādu, tas ir īsts atradums.

pirms 8 gadiem, 2012.05.20 21:40

Vietējās ziņas